Sebastian Herkner

Sebastian Herkner

Sebastian Herkner (1981) studeerde Product Design aan de HfG Offenbach University of Art and Design. Tijdens zijn studie begon hij zich te concentreren op het ontwerpen van objecten en meubels, waarbij hij zijn scherpe gevoel voor materialen, kleuren en texturen scherpte. Hij werkte een tijdje voor Stella McCartney in Londen. In het jaar 2006 richtte Sebastian Herkner zijn eigen studio op. Sinds die tijd heeft hij meubels, lampen en kleinere artikelen ontworpen voor fabrikanten zoals Ames, en Tradition, Cappellini, ClassiCon, Dedon, Ex.t, Fontana Arte, Gubi, Linteloo, Moroso, Pulpo, Rosenthal, Schramm Werkstätten, Thonet, Wittmann en Zanotta. Herkner realiseert ook interieurarchitectuurprojecten en museum- en tentoonstellingsontwerp.

Zijn werken hebben talloze onderscheidingen gewonnen, waaronder de IF Award, de Iconic Award en de Elle Deco International Design Award (EDIDA). Als gast van eer aan imm cologne 2016 heeft Sebastian Herkner het ontwerp voor "Das Haus" verzorgd. Maison & Objet heeft hem gekozen tot 2019 "Ontwerper van het jaar".

Een onvoorwaardelijke liefde voor traditioneel vakmanschap gecombineerd met een goed gevoel voor nieuwe technologieën, een echte flair voor kleur, authentieke materialen en texturen, een onvervalste nieuwsgierigheid naar verschillende culturen, om ze te omarmen en te integreren, en een engagement om verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen en mensen men werkt met en niet te vergeten overweging en respect voor alle details en stappen die nodig zijn om een ​​buitengewoon object te creëren ...: Sinds het succes van de Bell Table voor ClassiCon in 2012 heeft Sebastian Herkner nooit achterom gekeken, terwijl hij trouw bleef aan zijn woord - en zichzelf.

Balans en intuïtie zijn belangrijke en blijvende factoren in zijn werk, die hij beschouwt als een continue dialoog die zich over de disciplines uitstrekt: het brengt hem naar de uithoeken van de wereld op zoek naar bijna vergeten ambachtstechnieken, van fabrieken die een traditie hebben die teruggaat eeuwen, om de ambachten Sleeping Beauties dat hij kan ontwaken uit hun sluimer. Daarbij creëert hij niet alleen stoelen, banken, lampen, tafels, vazen ​​en tapijten, maar een hele kosmos die een nieuw licht werpt op hoe objecten een beroep kunnen doen op de zintuigen, en waar schoonheid wordt gekweekt vanuit het proces zelf en zijn empathie. naar mensen toe.

Producten

Designers maken meubelen niet alleen stijlvoller, maar ook functioneler en tijdlozer. Onze zorgvuldig geselecteerde designers gebruiken de beste materialen en constructies om de best mogelijke meubelen a te kunnen leveren.

Ex.t RIBBON Wastafel by Sebastian Herkner, Met Stalen Standaard En Marmeren Plateau

Meer info

Ex.t RIBBON Wastafel by Sebastian Herkner, Met Messing Standaard En LivingTech Plateau

Meer info

Ex.t RIBBON Wastafel by Sebastian Herkner, Met Stalen Standaard En LivingTech Plateau

Meer info

Ex.t RIBBON Wastafel by Sebastian Herkner, Met Messing Standaard

Meer info

Ex.t RASO Hanglamp by Sebastian Herkner, 84x238 mm

Meer info

Ex.t RIBBON Wastafel by Sebastian Herkner, Met Messing Standaard En Marmeren Plateau

Meer info

Ex.t PLATEAU Wastafel by Sebastian Herkner, Rond

Meer info

Ex.t PLATEAU Wasbasin by Sebastian Herkner, Ovaal

Meer info

Ex.t RASO Hanglamp by Sebastian Herkner, 140x162 mm

Meer info

Ex.t PLATEAU Wastafel by Sebastian Herkner, Ovaal

Meer info

Ex.t RIBBON Badkuip by Sebastian Herkner

Meer info
Designers maken meubelen niet alleen stijlvoller, maar ook functioneler en tijdlozer. Onze zorgvuldig geselecteerde designers gebruiken de beste materialen en constructies om de best mogelijke meubelen a te kunnen leveren.

Andere Designers

Onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd op smaak, functionaliteit met een tijdloos karakter.